El 12 d’octubre farceix el territori de convocatòries antifeixistes

MANU SIMARRO | 11/10/2011 – Article extret del Setmanari La Directa

El 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat i Festa Nacional a l’Estat espanyol, tornarà a estar farcit enguany d’actes antifeixistes arreu del territori, que rebutjaran la celebració d’aquesta efemèride, coincidint amb l’aniversari de l’ocupació espanyola d’Amèrica.. “Res a celebrar”serà el lema comú a molts d’ells, doncs els col·lectius antifeixistes consideren que “la celebració d’aquest dia el que vol és exaltar l’ocupació, el genocidi i el racisme que per a milions de persones ha significat repressió, tortura i mort”.

Democracia Nacional farà ‘l’homenatge a la bandera’

La formació ultra Democracia Nacional farà demà a les 12h l’habitual “homenatge a la bandera” a la plaça Sant Jordi de la muntanya de Montuïc. A l’acte hi assisteixen cada any al voltant de 300 persones militants de l’entorn de l’extrema dreta, lluint emblemes i banderes feixistes. Cal recordar que fa 2 anys hi van assistir alguns militants del Partit Popular. La manifestació de rebuig al Dia de la Hispanitat a Barcelona està convocada a les 17h a la Plaça Universitat “per la llibertat i la dignitat dels pobles”. Sota el lema “per un 12 d’octubre antifeixista, anticapitalista i antiracista”, diversos col·lectius encapçalats per la Plataforma per un altre 12 d’octubre marxaran contra “l’espoli, el patriarcat i la imposició espanyola” i a favor de “la igualtat de gèneres i el dret dels pobles a l’autodeterminació”. L’Esquerra Independentista de l’Esquerra de l’Eixampledurà a terme diversos actes des de les 12h dins el marc de les “Jornades antifeixistes contra el dia de la hispanitat” , a la cruïlla entre el Passeig de Sant Joan i el carrer Roselló.

Actes arreu del territori

SevaManlleuPalma o el Maresme els actes antifeixistes han començat ja avui amb un concert antifeixista a Seva o amb una manifestació a Manlleu que parteix a les 20h de la Plaça de Dalt. Al Maresme, Maulets ha celebrat la 17a Botifarrada a la Hispanitat, que ha comptat amb parlaments i actuacions musicals.

El gruix d’actes però tindran lloc demà, amb plats forts a Sabadell i Badalona.

Sabadell, el veïnat ja ha mostrat la intenció d’evitar la celebració d’un concert neonazi (manifest) i per això han convocat una manifestació a les 16h a la plaça de l’Ajuntament per dirigir-se a la sala on estigui prevista la celebració.

Badalona celebraran el Dia del No a la Raça a les 18h a la plaça dels Països Catalans. També es presentarà la Federació per a la Igualtat Ciutadana, tot i les traves que asseguren els ha posat l’ajuntament de Xavier Garcia Albiol (PP).

Sitges la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de la ciutat ja convocat una concentració contra la hissada de la bandera espanyola, a les 11h a la Plaça de l’Ajuntament. A l’Hospitalet de Llobregat el Casal Popular i Independentista de l’Hospitalet ha convocat a les 18.30h un “aperitiu antihispanitat” sota el lema “Menja’t la hispanitat”.

Girona, Maulets i la CUP han convocat una concentració i vermut popular contra la Hispanitat a les 12h a la plaça dels Països Catalans, sota el lema “No a la Hispanitat: fora de Girona la Guàrdia Civil i les forces d’ocupació!”.

Palma, es celebren unes jornades sota el lema “Res a celebrar, molt per explicar” al Centre Social Okupat Sa Foneta.

Dènia, faran la pujada al Montgó (cartell).

Santa Perpètua de la Mògoda, l’assemblea d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme ha convocat unaconcentració a les 12h a la plaça dels Països Catalans per rebutjar el Dia de la Hispanitat.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat “Futbol contra la Hispanitat” a L’IES Lluís de Peguera de Manresa, una lectura de manifest a Valls i voleibol contra la hispanitat a l’IES Guillem de Berguedà, de Berga.

Anuncis