Unes 250 estudiants i professorat ocupen el campus Raval de la Universitat de Barcelona

REDACCIÓ DIRECTA | 14/10/2011 – Setmanari La Directa

La primera ocupació d’universitat després de les mobilitzacions en contra del Pla Bolonya s’ha realitzat a la facultat de Geografia i Història del Raval. Més d’un centenar de persones tenen previst passar-hi la nit, més de 250 han participat de l’assemblea.

La facultat que la UB té el Raval tindrà un moviment inusual la nit de divendres a dissabte. Les estudiants i part del professorat van decidir en assemblea ocupar l’edifici durant tota la nit per protestar contra les retallades al sistema universitari i l’augment del cost dels estudis. Aquesta acció s’enmarca dins la jornada de mobilitzacions mundials del 15 d’octubre i de la vaga d’universitats prevista pel 17 de novembre.

A última hora de la tarda ja hi havia unes 80 persones concentrades al vestíbul que dóna accés a la biblioteca i a l’edifici principal. Estaven esperant l’arribada d’una cercavila que ha tingut lloc pels barris del centre de la capital catalana i que ha arribat a la facultat de Geografia, Història i Filosofia a les nou de la nit. Llavors ha començat una assemblea amb unes 250 persones que han debatut com s’organitzarà l’ocupació durant aquesta nit.

Les portes continuen obertes, i així es mantindran com a mínim fins a la una del matí. Unes 150 de les 250 persones que es troben a la facultat dormiran aquesta nit a l’interior de l’edifici. No hi ha cap confirmació oficial per part dels responsables universitaris sobre el tancament de les portes d’accés al recinte.

Convergència de manifestacions a plaça de Catalunya

Demà dia 15 hi ha previstes nombroses columnes que partiran des dels barris de la capital catalana i de les poblacions veïnes. Aquestes tenen previst finalitzar el seu recorregut a la plaça de Catalunya cap a les cinc de la tarda, hora d’inici de la gran manifestació.

Convocatòries:

Sant Antoni: a les 16:00 als Jardinets de l’Alguer (Av. Mistral amb Calàbria)

Sant Boi i Cornellà: a les 15:00 davant FFCC de plaça Espanya

Eixample esquerra: a les 16:00 a l’Avinguda Roma, 139

Eixample dret: a les 15:30 davant de l’hospital Dos de Maig

Sants: a les 16:00 davant del CAP del carrer Numància

Poble Nou: a les 16:00

Sant Andreu: a les 15:15h a la Plaça d’Orfila

Nou Barris: a les 15’30h a la plaça de la República (antiga plaça Llucmajor)

Badalona: a les 11:30 a la Plaça de la Vila (activitats programades)

Anuncis