Les tres columnes de Barcelona passen a l’acció

En finalitzar la manifestació a l’Arc de Triomf, milers de persones han continuat les mobilitzacions passant a l’acció. La salut, l’educació i l’habitatge han estat els centres d’interès d’aquestes tres columnes que, organitzadament, tot i les dificultats derivades de la multitud, s’han dirigit a tres punts estratègics des d’on continuar les protestes contra les polítiques neoliberals que governs i organismes privats promouen i apliquen.

 

Articles extrets del Setmanari La Directa:

2.000 persones a una assemblea a la Facultat del Raval reocupada per la columna vermella

SILVIA ABADÍA | 15/10/2011

Gairebé 2.000 manifestants s’han reunit en una assemblea a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. La facultat, que va ser oberta al barri ahir per uns 300 estudiants, ha rebut avui unes 4000 persones des de les vuit de la tarda, fruit de la columna d’educació que ha partit des d’Arc de Triomf un cop acabada la manifestació. Les participants estan discutint i reflexionant sobre com continuar la lluita a la universitat, donat el contexte de retallades econòmiques que està patint tot el sector de l’educació i en el marc de lluites que s’ha encetat des de la PUDUP (Plataforma Unitària per la Universitat Pública), i que ja ha convocat una vaga d’universitats pel proper 17 de novembre. Després de la gran assemblea, l’alumnat de la UAB, UB, Pompeu Fabra i UPC s’han reunit en subassemblees per planificar accions en els seus campus. A més a més, una estudiant de secundària ha convocat una trobada d’instituts pel proper dissabte a plaça Universitat a les 17h. La nit continuarà amb diferents actuacions musicals i de poesia, i amb un sopar popular. Han fet una crida perquè tothom qui ho vulgui vagi al campus a passar la nit i sumar-se a la protesta.

 

Un gran edifici d’habitatges buits s’ocupa a Nou Barris per allotjar famílies desnonades

JESÚS RODRÍGUEZ | 15/10/2011

La columna verda de la manifestació ha fet un estratègic transvasament de manifestants des del centre de Barcelona fins a Nou Barris. El viatge s’ha fet en metro, des de l’estació d’Urquinaona fins a Llucmajor. Un cop allà, la rua ha caminat fins el carrer Almagro on una vintena de persones han visibilitzat l’ocupació d’un edifici, que ja havia estat pres fa uns dies.

Es tracta d’una gran finca als números 2-4 que és propietat d’una empresa en fallida econòmica. El proper 15 de novembre la titularitat de l’immoble passarà a ser de l’entitat financera La Caixa. Els pisos de tot l’edifici estan buits des de fa cinc anys. Entitats contra els desnonaments al districte de Nou Barris han participat de l’acció. Passades les 10 del vespre hi havia un sopar popular al carrer amb centenars de persones i també s’hi feia un passi de pel·lícules amb projector. S’han obert les portes de l’edifici i la intenció és allotjar-hi totes les famílies necessitades que es posin en contacte amb l’assembleacreada específicament per a aquesta nova ocupació.

 

La columna de Sanitat, la més concorreguda de totes

MANU SIMARRO | 15/10/2011

La columna de Sanitat (#blancsalut) ha estat la més concorreguda, quan la manifestació del 15-O ha acabat a l’Arc del Triomf. 6000 persones han continuat fins a l’Hospital del Mar, baixant pel passeig de Lluís Companys, el de Pablo Picasso i el de Circumvalació, fins arribar al Passeig Marítim. La marxa, farcida de bates blanques -símbol, ja, de la revolta del personal sanitari- ha arribat al Passeig Marítim de la Barceloneta, on s’han enganxat cartells a la façana, s’han fet parlaments i una performance. 2000 persones s’han estirat al terra simulant estar mortes i denunciant, així, l’efecte que asseguren tindran les retallades: “la mort de moltes ciutadanes”, ha afirmat una de les participants. “Retallar en sanitat és assassinat”, han cridat moltes de les persones assistens a l’acabament de la performance. S’han fet parlaments de diverses plantilles d’hospital (Sant Pau, Bellvitge, Mar, Esperança, Viladecans) i Centres d’Atenció Primària i, per acabar, s’han penjat cartells a la façana de l’hospital.