Refús de les candidatures electorals que utilitzen el nom del moviment 15M

Us informem que les assemblees de La Llagosta, el Raval, Casc Antic, Sants, el Guinardó, Sarrià i les Corts ja s’han adherit al comunicat en refús de les candidatures electorals que utilitzen el nom del moviment 15M.

 

______________________

L’assemblea de Sant Antoni, a dia 3 de novembre, també s’adhereix al comunicat.

 

______________________

Fa uns dies vam llençar des de l’Assemblea Popular de la Llagosta (Vallès Oriental) una proposta ben concreta.

Compartiem tots els membres de la assemblea una visió crítica envers els partits polítics o candidatures que estan sorgint arreu de l’Estat de cara a les eleccions del 20N. Ens referim a les candidatures que utilitzen el nom del moviment (15M, indignats…). Coincidirem en què era particularment nociu principalment perquè:

– La “democracia” representativa no és veritable democràcia, doncs acaba creant una èlit de polítics professionals totalment incompatible amb una veritable democràcia. Com diu el càntic, NINGÚ ENS REPRESENTA!

– Qualsevol vinculació del moviment com a tal (individualment cadascú pot  fer el que cregui convenient) amb la “democràcia” Representativa estatal entraria frontalment en contradicció amb tota la gent que, des de dins del moviment 15M, lluita per a acabar amb la “democràcia” representativa així com amb l’economia de Mercat per a construïr un sistema socioeconòmic alternatiu.

– Les creacions dels partits polítics del 15M s’han fet unilateralment, saltant-se tots els mecanismes de concens i d’elaboració de propostes des de l’ambit local fins a l’estatal. És inadmissible que una proposta com la de fer-ne candidatures, que afecta tanta gent i la visió global del moviment, es dugui a terme unilateralment.

És per tot això que vam redactar el següent comunicat (curt i concís, per a poder facilitar el concens), amb la voluntat de donar la possibilitat de fer una resposta ràpida, contundent i des de les assemblees (les veritables sobiranes del moviment popular) davant aquest fet. La idea és que les assemblees que ho creguin convenient emetin el mateix comunicat i així sumar forces per a evitar la formació de partits  polítics amb el nom del moviment.

Comunicat:

<< La Nostra Assemblea aposta per la horitzontalitat i per  tant refusa la creació de qualsevol partit polític que utilitzi el nom  del moviment, doncs atemptaria contra la seva base, i anima a la resta  d’Assemblees a debatre-ho >>

Ass. Pop. de La Llagosta

Un pensament sobre “Refús de les candidatures electorals que utilitzen el nom del moviment 15M

  1. Retroenllaç: Aquest dimecres a l’assemblea de barri: “I tu, què faras el 20N?” « Assemblea de barri de St Antoni

Els comentaris estan tancats.