La Trobada Catalana 15M convoca a Accions Generals

El passat cap de setmana, a la Trobada Catalana 15M de Calafou, convocada per la Coordinadora de Comissions de l’acampadaBCN, va consensuar un comunicat i una proposta oberta a la participació de les assemblees de barri, viles i pobles del territori.

Publiquem el comunicat i a continuació la proposta d’Alliberaments Generals que es fan per a que en tinguem totes constància. La #tardorcalenta continua.

Comunicat de la Campanya d’Alliberaments Generals del 14 al 20 de novembre de 2011

Vivim en un context extremadament injust. La situació actual de retallades socials i desnonaments massius posa de manifest que els poders econòmics i financers dicten les linies a seguir pels governs de torn.

La ja vigent constitució espanyola, dictada pel capital internacional i aprovada a esquenes del poble, no només no ens representa, sinó que no la reconeixem com a vinculant per nosaltres.

Amb l’aprovació sense referèndum d’aquest canvi constitucional, s’ha demostrat de manera definitiva que la sobirania popular no controla l’estat, el qual ha estat usurpat pel poder econòmic,

El poble ha dit prou. Un govern que actua en benefici d’uns pocs és il.legítim.

L’episodi del segrest constitucional ha estat la gota que ha vessat el got. Han estat ja més de tres anys de crisi, en que els poders financers han estat rescatats amb els diners de totes. I ho han agraït desnonant massivament i deixant desenes de milers de families en una situació d’extrema necessitat.

Davant la precarietat que el sistema financer està provocant en la major part de la societat i la manca de voluntat manifesta per part de les institucions públiques per garantir els drets socials i donar solució a les injusticies que estem vivint.

Davant la  demanda de solucions per part de la ciutadania, cada vegada més insistent, ens disposem a actuar.

Estem decidits a trobar les nostres solucions i conseqüentment amb els nostres principis recuperar el dret a l’habitatge i fer-ho realitat i permanent,

El nostre compromís és amb el bé comú i per això, seguint el nostre deure legítim com a ciutadanes ens sentim legitimades per alliberar espais en desús per a que passin a ser autogestionats pel poble.

Els espais buits que el poder tanca seran recuperats  des del poble i per al poble.

En l’actual context polític on sabem que darrere les eleccions estan els Bancs, darrera d’aquesta acció està el poble.

Per aquest motiu convoquem a la setmana d’Alliberaments generals que serà entre el 14 i el 20 de novembre, arreu del territori.

Recuperant els espais que són del poble, recuperarem la dignitat.

Entenent-la com el nostre dreta desobeïr lleis contràries al benestar dels pobles.

Davant l‘acció colpista dels de dalt, el dret de desobediència de les de baix.

PROPOSTA DE CAMPANYA D’ALLIBERAMENTS GENERALS:

Benvolgudes assemblees de barri, pobles i ciutats:

Volem compartir amb vosaltres una de les propostes acordades en el plenari de la Trobada Catalana del 15M els dies 30, 31 d’octubre i 1 de novembre.

Es tracta de la campanya Alliberaments Generals, pels dies 14 al 20 de novembre, per la qual vam acordar el manifest que podeu trobar a sota d’aquest missatge.

A més d’aquest manifest vam acordar una sèriea de criteris perquè aquesta sigui una acció coordinada i amb una idea comuna:

Els criteris pels alliberaments haurien de ser els següents:

– Han de ser edificis propietat de bancs o de l’ens públic, excepte en el cas que siguin edificis que ja hagin estat mirats abans per fer-hi un projecte amb intenció de continuitat.

– La entrada s’ha de fer de manera no clandestina, és a dir de dia, per exemple després d’una manifestació o cercavila.

  • Els alliberaments es duran a terme en la setmana del 14 al 20 de novembre.
  • En aquelles accions que es decideixi que no tinguin continuitat, caldria aguantar almenys una nit en l’espai i no comunicar la sortida fins aquest segon dia.

– En tots els edificis alliberats s’hi mostrarà un logo i un lema comú per visibilitzar la unitat d’acció. (logo i lema no estan encara establerts)

– En tots els edificis es tornarà a llançar el manifest comú que es farà públic el dia 4 de novembre. Alhora cada edifici podra combinar aquest amb un manifest pròpi en el que explicarà els motius de l’acció concreta en aquell edifici.

  • Tots els alliberaments seran gravats i fotografiats per així reivindicar-los públicament.

Per ampliar la informació us volem fer saber que hi ha varies assemblees que ja estaven preparant alguna acció en sintonia i aprofitaran la campanya per incloure-hi la seva acció. La idea es que coexisteixin accions simbòliques, que es puguin fer amb el poc temps de preparació que disposem, amb accions d’alliberament d’espais que tindran intenció de durar a llarg termini.

Pretenem que les accions simbòliques beneficiin les accions que tinguin intenció de durar, en repartir l’atenció sobre més punts tant a nivell policial com a nivell judicial.

Això pot succeir, especialment si conseguim que hi hagi denúncia i que s’inicii també un procés judicial com s’espera que hi hagi en les accions a llarg termini.

Per facilitar que algú es pugui autoinculpar, mirarem de disposar d’un llistat de persones insolvents, per si alguna assemblea no té ningú, poguer aportar aquesta persona a l’acció.

Per coordinar-vos amb les altres assemblees que s’estan implicant en aquesta iniciativa, podeu registrar-vos en el grup “alliberaments generals” a n-1:

https://n-1.cc/pg/groups/890200/alliberaments-generals/