Comunicat de l’acampada de Sant Antoni i informacions recents

Comunicat de l’assemblea del barri.

L’assemblea de Sant Antoni ha dut a terme un procés de reflexió sobre la nostra situació com a veïnes del barri i com a participants del moviment #15m. Quines són les nostres necessitats individuals i col·lectives?, Quin és  el paper que hem de jugar de cara a les eleccions generals del #20N? Vam treure les següents conclusions:

Pensem que no podem adoptar cap posicionament únic sobre  com participar a les eleccions generals. Cadascú decideix com intervindrà el 20N.  Però sí compartim un sentiment de decepció total amb l’actual sistema polític i econòmic imperant. Per tant no creiem que, en aquesta situació, el futur govern pugui donar solucions a les nostres necessitats.

Per això és molt important que continuem organitzant-nos en assemblees als barris, a les places, als llocs de treball, etc. per ser nosaltres mateixes les qui donem solucions als problemes que ens envolten, de manera col·lectiva,  organitzats horitzontalment i sense partits polítics, mitjançant la solidaritat, la cooperació i el compromís.

Al llarg d’aquest procés de mobilitzacions, en el que han participat milers de persones, hem demostrat en reiterades ocasions  que som capaces d’aconseguir moltes coses. Hem creat xarxes de coneixement i solidaritat que ens han permès prendre la plaça Catalunya durant més de 30 dies i gestionar-la de manera col·lectiva, aturar desnonaments, reocupar edificis buits per a les famílies que estan sent desallotjades,  lluitar per una sanitat que ens volen robar, ocupant i autogestionant centres de salut que ens volien tancar, etc. I la nostra voluntat és seguir-ho fent. D’aquesta manera reivindiquem la vida per sobre de la mercaderia, considerant que les persones han d’estar per per sobre dels diners i, per tant, que el valor d’ús de les coses té preferència total sobre el seu valor monetari.

Sabem que les eleccions del 20N no resoldran res. Volem ser nosaltres mateixes les que decidim com solucionar els problemes que ens afecten.

Per aquest motiu hem decidit obrir un procés de reflexió al barri durant la campanya electoral. Partint de les propostes i compromisos del veïnat de Sant Antoni decidirem els objectius i l’estratègia necessària al barri. Compartir visions amb les persones amb qui comparteixes una quotidianitat i amb la resta de barris, pobles i ciutats, ens permet a totes participar de processos més  democràtics i prendre decisions més reals i properes.

Quins són els passos que hem de donar en els pròxims mesos per aconseguir allò que ens proposem? La discussió està oberta, hem començat parlant de consultes populars, vagues i ocupacions per continuar fent política cada dia, quotidiana i real, coherent amb els nostres interessos i voluntats.

Aquest procés de reflexió col·lectiva s’iniciarà el dilluns 14 de novembre, al Mercat de Sant Antoni, on posarem una taula de recollida de propostes sobre quin ha de ser el nostre pla de lluita al barri, i a nivell de #15m. En aquesta taula, també informarem sobre com funciona el sistema electoral. I a partir del 16 de novembre, a l’avinguda Mistral, acamparem per aprofundir en el debat estratègic d’aquest procés social que estem vivint.