Concentració en suport als 3 de Niça, demà 29 de novembre

Llibertat ja per als tres detinguts a Niza

El passat dimarts 1 de novembre de 2011, van ser detinguts tres companys de Pamplona i Logronyo abans de les mobilitzacions que s’anaven a realitzar el mateix dia a Niça, en relació a la reunió del G-20 que es celebrà a Canes. Varen registrar el seu cotxe i els van prendre les pertinències. Guants de treball, ulleres de protecció, un piolet, dos grampons, dos bastons de senderisme extensible i una navalla multi ús van ser suficients per condemnar-los a quatre mesos de presó, a més de prohibir-los-hi l’entrada a la regió dels Alps-Marítims durant els propers tres anys per “tinença i transport d’armes de sisena categoria amb temptativa d’organitzar actes violents contra les persones”.

A un dels companys de Logronyo li van augmentar tres mesos més la condemna per pertànyer a la CNT i al propietari del material d’escalada li esperen un total de deu mesos. Aquest últim company pertany a una federació de muntanyisme, la qual va informar a la Gendarmeria francesa de l’ús exclusivament esportiu del material. El fiscal, considerant que la condemna és suau, ha recorregut la sentència i aquesta nova vista es celebrarà el pròxim 30 de novembre.

Els companys detinguts no anaven sols. Des de Pamplona van sortir dos cotxes amb mitja hora de diferència que, en arribar a Niça, van deixar d’estar en contacte. Després de buscar per diferents hospitals i preguntar pels accidents ocorreguts aquell dia sense tenir cap resposta, van decidir exigir-li a la policia informació sobre els seus companys. Va ser a les 22pm quan finalment varen descobrir que havien sigut arrestats.

Actualment es troben a la presó de Niça (12 rue de la Gendarmerie) on encara no han pogut ser visitats per amistats ni familiars. Durant les primeres setmanes els tres companys varen estar totalment aïllats entre ells, encara que en aquest moment ja se’ls permet el contacte.

En quin lloc queda la democràcia si es restringeixen els drets bàsics de les persones, si es menyspreen les llibertats civils i se supedita tota la vida pública a la iniciativa de l’Estat, a l’arbitrària actuació policial, a la paranoia per a la seguretat de la justícia? Per tot això condemnem el segrest il·legal dels nostres companys i el poder abusiu del que ells anomenen “justícia”.

Convoquem el dimarts 29 de novembre, davant el consolat francès de Barcelona, a la Ronda Universitat 22, a les 19:30h, per a expressar el nostre rebuig a aquestes tres detencions i per a exigir la seva immediata posada en llibertat.

Llibertat per als tres detinguts a Niça!

ELS VOLEM A CASA JA!

S’ha obert un compte de solidaritat per ajudar als detinguts. RECOLZAMENT ECONÒMIC (despeses judicials, gestions, difusió, allotjament de persones de recolzament a Niça, etc.) A TRAVÉS DEL SEGÜENT NÚMERO DE COMPTE: Ibercaja 2085-8091-67-0330203065

http://libertadparalostresenniza.blogspot.com