Una cinquantena de mossos ocupen la comissaria de plaça Espanya

Portal Sant Antoni | 13/01/2012

Uns cinquanta agents del cos de Mossos d’Esquadra han entrat cap a les 11:00h del matí a la comissaria de la plaça Espanya amb sacs de dormir per a protestar contra les retallades pressupostàries. Els agents ténen la intenció de passar-hi com a mínim aquesta nit.

L’acció, amb agents de tots els sindicats amb representació a la policia catalana (CAT, SPC, SAP-UGT i SME-CCOO) té l’objectiu de forçar les negociacions amb el Departament d’Interior. Segons aquests sindicats, el pla d’ajustament suposarà una davallada del 25% del seu poder adquisitiu, l’augment d’hores de treball i l’eliminació de convocatòries d’accés al cos.

El Departament d’Interior ha citat als representants sindicals a una reunió aquesta tarda a la comissaria de Les Corts. Els sindicats han advertit que aquesta només és la primera mesura de pressió si el departament no rectifica.

Primeres reaccions al twitter

Amb els temes #mossoflautas i #acampadamossa es poden seguir les reaccions a la xarxa davant d’aquesta acció. De moment, força humor, amb comentaris afinats com @hibai: ”Violencia es no pegar a fin de mes” #mossoflautas @Laralaruki: en #acampadamossa cantan “jo també estava al parlament”… no les falta razón #mossoflautas o @quicosabater: #acampadamossa Comissio continguts: debat d #mossoflautas sobre si vaga d hosties o vaga a la japonesa i hosties x tothom.

Ressò a altres mitjans

324.cat: Una cinquantena de Mossos es tanquen a la comissaria de la plaça Espanya contra les retallades

elperiodico.com: Decenas de mossos ocupan la comisaría de la plaza de Espanya en protesta por los recortes

Vilaweb: Els delegats sindicats de Mossos ocupen el vestíbul de la comissaria de plaça Espanya