Universitat Precària, ni aquí ni enlloc!

30M uni precària ni aquí ni enlloc

 

El neoliberalisme feroç ens ataca lenta, constant i de manera efectiva en tots en les nostres institucions i la nostra vida quotidiana. Pas a pas, i sense cridar massa l’atenció ens va erosionant els espais col·lectius. És feina de totes alertar i frenar el seu avanç; de manera autònoma però conectada.

El sistema educatiu, i en aquest cas universitari, fa temps que se va degradant, amb plans com el Bolonya. Pujada de taxes, privatització, gestió anti-democràtica, competitivitat i excel·lència com a objectius prioritaris… i una perversió d’allò “públic” que arriba fins a un punt en el que moltes ens neguem a acceptar com a propi.

Demà, dijous 30 de Maig, assistirem al Rectorat de la UB a una Conferència Araboeuropea en la qual assistiran 150 rectors del de països mediterranis (Europa, Àfrica del Nord i Orient Pròxim). L’objectiu principal? Implantar un pla seguint el model de Bolonya arreu d’aquestes universitats. El neoliberalisme no enten de llengües i fronteres per als calés, encara que per a les persones sigui molt diferent. Any rere any estem vivint en la nostra pell el Bolonya, i no podem permetre que s’estengui o que l’intent d’aplicar-lo passi desapercebut, a més als nostres nassos.

Per això, per la vesprada se convoca una manifestació estudiantil a les 19h a  Via Laietana en Passeig Colon.

El divendres 31, s’ha preparat una contra-cimera autogestionada a UB-Raval. Us convidem a participar, compartir, i crear una unió real entre totes. Aquí el programa:

  • 11.30-13.00 Xerrada sobre Bolonya: la lluita antibolonya i la neoliberalització de la Universitat (amb NÚRIA COMERMA, PABLO MOLANO i MANU SIMARRO)
  • 13.00-14.30 Xerrada sobre el Món Árab: situació de l’educació superior al món Árab
  • 14.30-16.00 Dinar Popular a càrrec de les companyes de Mundet
  • 16.30-17.30 Perspectives Internacionals: les lluites de Xile i Quebec (amb VICENTE BARBARROJA) 
  • 17.30-19.00 Taula Rodona ”El paper del moviment estudiantil” (amb MARIA CORRALES, ALDO REVERTE, LAURA GENÉ i RUTH GOZALBO)

I el dissabte, unim-nos a la manifestació europea, “NO PAGUEM EL SEU DEUTE, QUE ES FOTI LA TROIKA! FEM-LOS FORA!”

A les 19h a Pl. Universitat.

1J QUE ES FOTI LA TROIKA

Per últim, no oblidem el desallotjament del rectorat el passat divendres 24 a la matinada del rectorat de la UB. És la segona vegada en quatre anys que el rector “progressista” Dídac Ramírez deixa entrar als Mossos d’Esquadra dins del recinte universitari. Aquest fet és inacceptable i no podem permetre que se normalitze!

Ramírez… EL TEU DIÀLEG ÉS IMPOSSICIÓ I EL TEU LLENGUATGE ÉS VIOLÈNCIA!