Autoformació

En aquest espai d’autoformació anirem penjant documents que ens poden ajudar a millorar els diferents aspectes en els quals decideixi treballar l’Assemblea de barri.

________________________________________________________________________________

Ens fem ressò del cicle de seminaris i tallers que organitza l’assemblees de facultats del raval duran el juliol: anti-juliols al raval

________________________________________________________________________________

Economia, política, decreixement, assemblearisme, educació,…

En format escrit o audiovisual.

No dubteu en fer-nos arribar els arxius o links d’aquells que considereu interessants, indicant en quin àmbit l’inclourieu i una breu descripció del mateix. Podeu enviar-los a assembleasantantoni@riseup.net

ASSEMBLEARISME

Com fer una assemblea

Dossier distribuït per la comissió de difusió a l’acampada de Plaça Catalunya. La primera part parla del mètode assembleari, de tècniques, hàbits i actituds que es posen en pràctica en una assemblea. La segona part és una proposta organitzativa d’un col·lectiu assembleari que treballi de manera estable en el temps (cedida o extreta, en aquest cas, del moviment assembleari de l’esquerra independentista). Només és un dels molts models possibles.

Asambleas y reuniones

Document més extens i complet que l’anterior amb el qual formar-se en els diferents aspectes del funcionament assembleari. En castellà.

Algunes preguntes per fer-se abans d’una assemblea

Algunes preguntes a fer-se abans de començar una assemblea. Interessant qüestionari informal per fomentar l’autocrítica respecte als nostres hàbits assemblearis.

Dinàmiques assembleàries

Un altre manual que s’aproxima a alguns models d’assemblea.

DEMOCRÀCIA

Educación para la Ciudadania (Part 1)

Educación para la Ciudadania (Part 2)

Llibre de referència per a les persones que dubten de l’existència d’una democràcia sota el capitalisme. Amb llenguatge molt planer, es fa un repàs de la història de la democràcia, del capitalisme, del socialisme i de les relacions que s’estableixen entre la política i l’economia. Estat de dret i divisió de poders, llei i llibertat, àgora i mercat, el fracàs de la Il·lustració i la dictadura del capital internacional. Molt recomanable. Escrit per Carlos Fernández Liria, Pedro Fernández Liria y Luis Alegre Zahonero, 2007. Il·lustracions de Miguel Brieva

Deudocracia

“Debtocracy – Χρεοκρατία – Deudocracia” es un documental realizado por los periodistas griegos Katerina Kitidi y Ari Hatzistefanou, y distribuido en internet libremente por sus autores, que busca las causas de la crisis y de la deuda en Grecia, y que propone soluciones que el Gobierno y los medios de comunicación dominantes ocultan.

Tot i estar basat en la crisi grega, el paral·lelisme amb el que està passant al nostre estat és tant gran, que mereix la pena veure’l. Durada: 1h:14m. En grec subtitulat al castellà.

Mitjans de comunicació, reflexió i pensament crític

Noam Chomsky y las 10 Estrategias de Manipulación Mediática

MEDI AMBIENT – DECREIXEMENT – CRISI ENERGÈTICA

Aritmètica, població i energia – La falàcia del creixement sostenible

Enllaç al web de “Ni nuclear ni otras, gracias”, on es pot visionar una conferència (50′ aprox) que argumenta, de manera molt didàctica, per què un sistema econòmic i productiu basat en el creixement ilimitat és incompatible amb una realitat objectiva tal com és viure en un món finit. Proposat per un veí del barri.

La història de les coses (Story of stuff)

Breu documental (20′) on s’explica el cicle complet dels materials que cada dia utilitzem. Extracció – Transformació – Distribució – Consum – Rebuig. Molt complet i assequible. Proposat per un veí del barri.

Ecologistes de Catalunya

Aquí teniu diversos documents sobre ecologia i energia.

Document sobre l’aigua

Document sobre energia solar

Document sobre energia

No al cementiri Nuclear

RESOLUCIÓ DE CONFLICTES – EDUCACIÓ PER A LA PAU

Mètode dels 3 passos (Hiru txandatan)

Proposta d’un mètode pràctic de resolució de conflictes entre parts oposades dins d’un grup mateix social. Desenvolupat per Elkarri, organització vasca per a la resolució pacífica del conflicte vasc, s’ha aplicat amb èxit en cententars de fòrums socials. Presenta la possibilitat de passar de l’escenari “anem a parlar” a l’escenari “anem a escoltar-nos”.

Educar en y para el conflicto

Document de la càtedra Unesco d’educació per a la pau, el·laborat pel professor Paco Cascón Soriano, del departament de Ciències de l’Educació de la UAB. Proposa una perspectiva positiva del conflicte i ofereix eines per a la mediació. Facilita aprendre a analitzar conflictes, a descobrir la seva complexitat i a cercar sol·lucions realistes als mateixos.

FINANCES ÈTIQUES

Document conceptes bàsics FFEE (amb FETS)

Document en powerpoint on s’explica el concepte, principis i funcionament de la banca ètica. Ha arribat a l’assemblea a través d’un veí que s’hi dedica.

FINANCES TRADICIONALS

XARXA SOCIAL LOREA (n-1)

Què és la xarxa social n-1? Per què hi he de ser? Enllaços pràctics al nou punt de trobada dels indignats amb el sistema actual i que no volen que es faci comerç amb les seves dades personals:

2 pensaments sobre “Autoformació

  1. Hola,

    La sección de autoformación hace tiempo que no se actualiza y el blog se va a rehacer próximamente, además de que estar gestionando las entradas es complicado xq llega bastante spam. Como hemos comentado hoy, para colgar los videos, lo mejor es utilizar el n-1, donde hay un apartado de videos en el que solo hay q introducir la url del video para incrustarlo.

    Ens veiem als carrers!

    On Wed, 22 Feb 2012 08:51:51 +0000,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s